Follow by Email

Friday, 25 March 2011

weLcOme 2 my bLog!!!!!

Dimulakan dengan bismillah....
Assalamualikum w.b.t...
Dengan rasminya  aku dah ada blog sendiri....orang lain dah ke bulan, aku bru nak terkial2 buat blog... papepun tahniah untuk diri aku sendiri...huhu..dah mcm Usop lar plak.."hepi birthday to me"..lala... Mintak2 lar aku ada ramai followers kat sini..so tak de lah nampak mcm aku ni syok sendirik..kui3...bnyak benda aku nak share kat sini...so kiranya blog ni tempat tuk aku lemparkan segala ketidakpuashati, kegembiraan, kritikan n mcm2 lagilah.. nak bergosip pun bleh gak..tpi berpada2 lah ok..:)
ok meh aku citer skit pasal diri aku...hmm.. org pnggil aku shila kadang2 lala , nushie, yg pnggil datin nushie pun ada( siot betul)... datin tu nickname aku kat fb dulu.. saja nk glamer... aku ni jenis yg tak banyak cakap  sgt..tambah2 dgn org yg aku tak kenal... .tapi kalo ngan member2  aku, kadang2 aku terlebih ckap lar pulak... diorg kata aku ni kelakar lar jugak orgnye..suka bergurau...kalo dah jd cikgu ti tak lau cane..hmm...aku amik kos pendidikan kat usm.. ha3.. tak tau lar cane aku bleh teramik kos ni sebab aku rasa minat aku lebih cenderung kepada bidang art.. contohnye, seni perfileman ke, seni muzik ke, kecantikan ke, hiasan dalaman ke.. aku mmg minat tu... tapi Tuhan dah takdirkan aku tuk jd teacher..aku bersyukur..sapa tau suatu hri ti aku bleh jd lecturer plak...(berangan)...aku berasal dri perak( perak pure).....i love perak he3.. tpi kalo bab study, aku kalo bleh nak elak dri study dekat perak.. nak berdikari lar konon...lepas pmr aku smbung study kat mrsm muar, johor        ( jauh tu) tpi patah balik sebab tak suka cara studi kat mrsm ni... lepas spm aku smbung study kat matrik pahang plak..aku ni mmg jenis suka apply yg jauh2.. parent aku marah sbb aku suka apply jauh2..tpi aku suka sbb nak cari suasana baru.... then skrg ni aku study kat penang je lar... tpi ok jugak kalau tak study jauh2 sgt nie.. bleh jimat duit tambang bas tuk blik kg..kalo dulu pergi blik sja pun dah dekat seratus..
hmm aku ni jenis yg suka berangan(tak bleh blah)... hope one day, aku bleh jd org yg dikenali di atas kejayaan aku...satu benda yg org tak tau pasal aku ialah aku suka menyanyi... huhu... saja aku sorok bakat aku ni... walaupun vokal tak power tpi bleh lar menyanyi... vokal tak penting ..yg penting kelainan suara tu ada...yang aku perasan artis2 zaman sekarang suara semua sama je... susah nak beza..sbb tu susah nak mantain dlam industri...hmm aku teringin sgt nak terbitkan satu drama bersiri..mesti meletop punye..pasal aku rasa cam nak buat kelainan dari drama2 yg ada kat msia ni...i think industri hiburan kat msia ni kurang maju lah kalau nak dicomparekan dgr luar negara..  satu lg bab2 hiasan dalaman rumah ni..aku cukup suka lah.. aku ngn sis sulung aku mmg suka bg idea2 tuk decoration rumah kami kat kg tu... kami suka yg simple tpi nampak menarik..hu3.. aku mmg agak kamcing ngn sis aku yg tu...kami se taste n sependapat..he3..
 apa? fizikal aku? pasal fizikal aku biarlah org len yg nilaikan... aku tak tau nak komen pe pasal fizikal aku... org kata ok, so ok lah kot... cukup sekadar sedap mata memandang... tak perlu terlalu bermegah dengan kecantikan... sebab suatu hari ti kecantikan tu akan bersatu ngan tanah jgak....ada kawan aku tu obses sgt nak kurus..padahal badan dia takde lah gemuk mana... biasa je.. huhu nasib baik aku kurus je..tak de lah sebok2 nak diet...hmm.. korang nak tau, aku tak pernah beli kasut tinggi sbb  takut tak pkai pasal aku dah tinggi...so tak perlu pkai kasut tinggi kot...tpi aku prefer lgi kalo jd rendah...ntah lah.. kalo bleh nak sgt diri ni rendah... lagi best kot kalo rendah ni..satu lagi, aku ni tak minat sgt nak betukar2 handbag... sbb aku tak obses ngan handbag macm pmpuan2 lain...cukup lar ada satu dua handbag je.. tak perlu membazir... sbgai pempuan yg penting kita tau jaga penampilan diri pun dah cukup.....what? status aku? ( giler aku ni..sendiri tnye sendiri jawab...)... aku masih sendiri a.k.a single..cewaah.. aku tak kisah apa org nak kata... " apsal tak couple?memilih sgt lar ko ni"...." ko single lgi? bleh percaya ke?".... " awk ni sombonglar...jual mahal ke".... tu contoh2 ayat pedas tuk aku... peduli apa aku org nak ckp pe..yg penting aku hepi.... pesanan kepada mereka2 yg nak msuk line, aku mintak maaf...stu je yg aku bleh ckap...aku doakan korg dapat pasangan yang lebih baik dri aku n mungkin aku tak ditakdirkan dengan korang n aku tak layak tuk korang.....korg bleh dpt better lg dr aku....aku tak kisah dengan tanggapan negatif org2 sekeliling aku..ada aku kesah..  dalam hati aku selalu berbisik yg suatu hari nanti  'lelaki itu' akan muncul jugak dlm hidup aku.... aku terime jodoh yg Tuhan dah tentukan untuk aku...kita kena percaya yang Tuhan jadikan kita ni berpasang-pasangan kan... bak kata member aku :"I'm not single and I'm not taken.. I'm simply on reserve for the     
                       one who deserves my heart!




Itu je kot yang aku nak share ngan korang.... busy la weyh..len kali aku post banyak2 lagi...


 mcm2 isu nak dibentangkan ..tpi skang ni busy for FINAL EXAM.... kena pulun study sem ni


...harap2  sem ni dapat dekan....amin 



Mesti korang tertanye2 kan anak sapa lah ni.. dah lar tak berbaju..hu3..ni anak kakak aku merangkap anak buah aku... bru 3 bulan... ni lar satu2nye anak buah aku...bru nak blajo2 jadi mak cik..he3...



gambar di atas diambil ketika kami menjalankan field work untuk subjek yang aku amik..wat experiment tepi laut ... nice view..:)




No comments:

Post a Comment